News at SoundtrackCollector
Order now your tickets for 007 In Concert in Ghent
11-Sep-2012 -

 
007 in concert: Vlaams talent zingt James Bond      
 
Natalia, Koen Wauters & Eva Jacobs, Roland & Steven de Bruyn, Jasper Steverlinck, Lady Linn, Sioen, Pieter Embrechts, Noémie Wolfs (Hooverphonic), Barbara Dex, Marie Daulne (Zap Mama), Paul Michiels, Renée, Lola (AKS), August Albert (Kristof van Customs) en Styrofoam feat. Leki, allemaal fans van James Bond en de legendarische Bond-songs. Daarom brengen ze op 18 en 21 oktober in Kuipke Gent elk een eigen interpretatie van hun favoriete song, begeleid door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Extra namen zullen daar nog aan worden toegevoegd. Mis dit concert niet en bestel nu je tickets!

Het is een feestjaar voor James Bond. Het is vijftig jaar geleden dat de eerste film 'Dr. No' uitkwam en op 26 oktober verschijnt de 23e Bond-film 'Skyfall'.

“Het Filmfestival Gent is bijzonder blij om in samenwerking met één te kunnen uitpakken met een concert dat tegelijk hulde brengt aan het beroemdste icoon uit de moderne filmgeschiedenis en het kruim van de Vlaamse rock- en popmuziek hun versie laat brengen van songs waarmee verschillende generaties zijn opgegroeid.' aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

“Op een filmfestival dat de link tussen film en muziek centraal stelt, is een concert van de songs uit de langst lopende filmreeks uit de geschiedenis meer dan op zijn plaats. Zodra er een nieuwe Bondfilm in productie gaat, worden altijd dezelfde vragen gesteld: Wie speelt Bond? Welke acteur speelt de schurk? Wie is de Bondgirl? Met welke wagen rijdt Bond? En natuurlijk ook: wie vertolkt de titelsong?

Sinds John Barry nu vijftig jaar geleden het intussen zo vertrouwde Bond thema introduceerde, is de wereld van geheim agent 007 onlosmakelijk verbonden met een geheel eigen sound die in de loop van de decennia allerlei modulaties kende en invloeden onderging, maar toch altijd meteen herkenbaar en vertrouwd in de oren klinkt. Het is met de titelsong dat we telkens weer in de exotische, gevaarlijke, spannende en verleidelijke wereld stappen van ’s werelds beroemdste spion en actieheld.

Benieuwd hoe Vlaamse artiesten een eigen draai geven aan legendarische songs als Thunderball, Goldfinger, Surrender, You Only Live Twice, Goldeneye, License To Kill, Diamonds Are Forever, Another Way To Die, Tomorrow Never Dies, Die Another Day, …?

De presentatie van het concert is in handen van Kobe Ilsen. Het concert op donderdag 18 oktober wordt bovendien opgenomen en op 28 oktober uitgezonden op één.

Wanneer, hoe laat en waar:
donderdag 18 oktober om 20u30
en zondag 21 oktober om 14u
in Kuipke Gent
uitvoering door Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé

Tickets voor donderdag 18/10 zijn hier verkrijgbaar en kosten €39, €49, €59 of €130 (VIP).
 
Tickets voor zondag 21/10 zijn hier verkrijgbaar en kosten €39, €49, €59 of €65.

of via Uitbureau Gent: Veldstraat 82B - 9000 Gent, telefonisch (09/233 77 88).
 
Extra korting!
Mensen met een WSA-ticket krijgen 10% korting op hun 007-tickets. Gebruik dan deze promocode: 007
en mensen met een 007-ticket, krijgen vijf euro korting per WSA-ticket, wanneer ze deze promocode gebruiken: WSA2012

 



All News Items 
New Site Features